Relationsrally ger sladd ut i diket

Standard

Egentligen är det ganska konstigt att det helt plötsligt ska fattas (warp)snabba beslut när man lär känna en person av motsatt kön (eller samma beroende på vad man råkar gilla). Jag menar inte att man måste bestämma något, utan bara att det känns så. Det ligger förväntningar i luften och ögon frågar efter svar. Redan på första dejten försöker jag lista ut om mannen är något att satsa på. Jag gör en fullständig analys. En  rätt förnedrande body scan skulle jag tro. Jag skulle aldrig i livet gå på dejt med mig själv om jag visste.

Men jag har aldrig ens varit i närheten att sätta en sådan deadline på en vänskap med en kvinna. Hon får all tid i världen. Jag måste inte veta allt som henne innan jag lär känna allt med henne. Tre år är ingen tid. En livstid är helt ok med mig.

En vecka är en evighet när jag är på humöret att dra slutsatser om en man.

Med rodnande kinder erkänner jag för mig själv att det är Hollywood som vilselett mig. I alla romantiska komedier jag sett (och det är en imponerande samling) så är det ett-två-ihop! Berusande kärlek vid första ögonkast.

Tillåt mig att utbrista: I helvete heller att man kan bli blixtförälskad!

För hur kan man bli det? Hur i hela fridens liljor kan man, utifrån ett enskilt ögonkast, veta att han inte ger dig en veckas ”silent treatment” för att du råkat tvätta ullstrumporna i 90 grader?  Och om han går upp mitt i natten för att byta kräklakan för femte gången på tre timmar? Eller om han stöttar dina drömmar om att öppna ett olönsamt smördegsbageri?

Jag har vänner som jag känt i en evighet och ändå har en evighet kvar att lära känna. Rimligt är att sortera eventuella pojkvänner under samma kategori, tycker ni inte?!

 

Tänk om det fanns tålamod på burk, då skulle jag beställa en lastpall full. Och jag skulle också passa på att beställa några filmer som lärde mig lite mer om vad som var realistiskt. Jävla Julia Roberts och Jennifer Aniston!

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Relationsrally ger sladd ut i diket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s