Hon i graven bredvid

Standard

Nä, om man skulle lägga sig ner och dö? Det är väl ungefär den kraftansträngning jag orkar uppbåda. Fantiserade om att falla ihop på hallmattan i en enda stor hög av gråt, men där hann liten före. Hon stängde in sig på rummet och bara grät ur sig alla ”nej” hon fått i veckan, hemlisar som läckt och knän som skrubbats.

Själv hängde jag över diskbänken i köken och suckade avundsjukt. Frustrationsbearbetning av världsklass. Sånt borde man kunna.

Stänga munnen och klistra på ett leende borde jag också lära mig. Och just stänga munnen är viktigt för annars pyser det ut ord som bara låter trötta och sura. Jag är inte sur, men jag orkar bara inte strö silverglitter på mina artighetsfraser. Inte en fredag eftermiddag. Mungiporna åker ner och…hur i hela friden gör andra för att behålla kvittret hela veckan lång? Solkade ner en pigg mamma med mitt gnisslande prat i eftermiddags. Ur mig kröp saker som lät som ”har du gett mitt barn socker din otäcka människa”, ”bäst för dig att ditt barn uppfört sig som en bra kompis” och annat som gör att trevligt folk greppar efter kniven.

Nåja, nu är jag hemma och risken för att bita någon av misstag torde vara minimal…om  jag fäller ner locket på laptopen OCH kistan. Bäst att jag går och dör en smula. För er skull.

 

Annonser

8 reaktioner på ”Hon i graven bredvid

 1. Magdalena

  Jag kan bara konstatera att jag känner mig mindre ensam i min lilla värld efter att ha läst detta. Förhoppningsvis du också…efter att ha läst detta… 😉 Trevlig helg!

 2. Maria

  Snart har du fått mat och lite vila! Då kommer krafter åter och du orkar strö glitter på omvärlden. Du är bra så det!

 3. Mikael Marin

  Såja, såja.. du vet, vi blir alla så där ibland.. det känns bättre snart.. ska jag göra en kopp te till oss? Honung?

 4. Ja, gärna en kopp te. Med socker i! Men jag tänker inte prata och vara trevlig. Det kan ni vara själva. Jag tänker sitta i mitt fredagshörn och sura.

  Men det gläder mig mycket att ni kan ha roligt på min bekostnad. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s