Ursäkta grannen, får jag lägga mitt skräp i din hall?

Standard

Jag behöver en större diskbänk till vårt 1 1/2 personers hushåll. Minst dubbelt så stor. Kanske det perfekta för oss vore en bänk som sträcker sig längs hela långsidan, ut genom fönstret och ut över trapphustaket? För grejen är den att jag behöver ett underrede som rymmer mer än ett par tomma flaskor för sköljmedel.

Det mest irriterande med källsortering är att man inte visste vad det var på 60-talet. Köket är anpassat efter tunnelseendeprincipen. Mjölkkartonger, kantstötta glas och potatisskal åker ner i samma glupska mage ute i trapphuset.

Min metod idag är att det står en (nästan) lika glupsk back under diskhon. Dit hamnar allt skrammel som mitt samvete förbjuder mig att kasta i soporna. Och när luckorna inte kan stängas längre, tvingar jag ner lite till – för det näst mest irriterande med källsortering är att man måste släpa sig ett kvarter bort med plastbacken from hell.

Min metod fungerar uselt, som ni säkert förstår. Jag bli bara på pissdåligt humör. Dels av att tvingas se eländet (minimalism och feng shui – fast tvärtom), dels för att backen ser ut att vara stor, men rymmer inte ens en veckas sorterade skräp. Och sist men inte minst, herregud så tråkigt att springa mellan containrarna med diverse vassa och/eller illaluktande emballage.

Idag kom jag så långt att jag bestämde mig för att ta soptrollet vid hornen.

Men sen tvärstopp. Huvudet rätt in i avloppsledningarna. Ansiktet rakt ner i soporna.

Utrymmesbristen gör att jag måste riva en vägg för att min källsortering ska fungera bra. En vägg in till grannen alltså! Och där göra anspråk på fyra kvadratmeter av hennes hall.

Och det var mitt bästa förslag!

 

Annonser

3 reaktioner på ”Ursäkta grannen, får jag lägga mitt skräp i din hall?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s