Män kör åt helvete!

Standard

Ja, det säger statistiken. I 15 fall av 16 är det män som sitter bakom ratten när någon blir påkörd och dör. Men det är Robert Collin lite för generad att erkänna, så därför drämmer han picken i bordet och hävdar att män är bättre bilförare just eftersom de tar risker.

Allvarligt.

Jag kan villigt erkänna att åt de flesta håll jag tittar så sitter mannen i familjen bakom ratten. Det torde ge honom ointagligt försprång i körvana. För övning ger färdighet. Så ett stickprov skulle nog visa att män har bättre kontroll över fordonet….om de nu inte råkade dra mina systrars namn ur hatten…de lämnar inte ifrån sig pedalerna bara för att det står en man intill och sparkar i gruset.

Men att hävda att en körstil som leder till att folk gör sig illa är vinnande, är rena vansinnet. Korkat. Och ja, jävligt pinsamt.

Att det sedan är kvinnor som blir påkörda av dessa män försöker Collin slingra sig ur med en ologisk argumentation om att själva zebralagen är dumheter. Och så skickar han ett tjuvnyp till de som faktiskt lyder lagen (kvinnorna). En korkad lagstiftning kan man sätta sig över, tycks han resonera. Och de som är så dumma att de tror att andra faktiskt stannar när de ska, vid övergånsställen och gult ljus, får skylla sig själva.

Så hörrni, det är nog bäst ni stannar inne. För er egen säkerhet. Robert Collin kan vara ute och köra.

Annonser

3 reaktioner på ”Män kör åt helvete!

  1. Grrr. Det är så typiskt. Män ska få bära sig åt så att andra män och såklart kvinnor skadas och dödas. Och lyckas dessutom få de påkörda att ta på sig skulden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s