Ett lite sämre middagstips

Standard

På menyn:  Rättikagratäng (känd från TV) och Italienska delikatesser.

1,5 timme senare…

På tallriken: Blaskig rättikagratäng och några skivor seg parmaskinka.

Men vi tar det från början. Det blev liksom inte som jag planerade.

Inledningsvis såg det väldigt bra ut. Jag började i ett rent kök. Skivade rättikan exemplariskt tunt. Champinjonerna likaså. Kostade på mig att nicka världsvant mot kryddhyllan. Men sen gick startskottet för mitt fallimento i form av en vitlökspress som tappade sitt galler. Ner på golvet och under strumpan åkte formaggio. Grädden rann över och landade på ugnsbottnen. Disken vällde över alla breddgrader. Och tiden gick.

Och den gick.

Och den gick.

Tills jag började ana oråd och öppnade luckan. Molto freddo! Istället för att reglera temperaturen hade jag stängt av allt, utom lyset. Jag vet inte hur lång tid en gratäng behöver för att bli klar om glödlampan är det enda värmekällan, men jag var inte på humör för att ta reda på det.

Tålamodet räckte inte hela vägen fram. Det fick bli en halvfärdig gratäng. Inga grönsaker. Glöm det. Inte heller tramsiga oliver och ostar. Några skivor parmaskinka är italienskt nog. Si.

Annonser

3 reaktioner på ”Ett lite sämre middagstips

  1. De där lamporna är luriga. Det är nästan så man önskar sig en irriterande pop-up som frågar: Är du säker på att du vill ställa in gratängen i en avstängd ugn?

  2. Underbar! Så fint det låter. Det ska jag idissla på ett tag.

    Bra poäng Albert. Ser många tillfällen i mitt liv där kontrollfrågor behövs. När jag läst en tradig instruktionsbok och försöker slå igen den så poppar en fråga upp: är du säker på att du vill inte vill spara informationen? Eller vid bankomaten: vill du att jag ska komma ihåg pinkoden åt dig? Lovely!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s