Hur klär man sig på våren egentligen?

Standard

April?

I morgon ska jag minsann klä mig efter årstiden. Alla andra går redan i tunna jackor och ler medan jag får svettringar under min tjocka vinterjacka och ser allmänt bister ut.

Men så kliver jag ut ur lägenheten morgonen efteråt med min snygga jeansjacka, och håller på att fullständigt frysa ihjäl. Ingen annan går utan mössa och vantar. Såklart inte eftersom istiden tittat förbi.

April?

Det misstaget gör jag inte om, tänker jag och hämtar min dunjacka från kroken igen. Och vips slår vi ett värmerekord. Hela Härnösand äter glass och sparkar grus med skorna. Men inte jag, jag har full sjå med att snurra ut mig ur stickade halsdukar och dra upp mössan som hasat ner framför ögonen.

Annonser

6 reaktioner på ”Hur klär man sig på våren egentligen?

 1. Man klär på sig. Och så kanske man öppnar jackan eller rent av tar av den om temperaturen tillåter det. Sen knäpper man jackan igen. Kanske rent av fäller upp huvan.
  Jag tror jag kniper sistaplatsen på när tunna jackan kommer på.

 2. Jag avskyr att frysa så vinterkappan hänger med ett tag till. Fast jag vill ju gärna vara vårfin också så jag har spanat lite på vårkapporna som ligger skrynkliga. Tveksamt om jag är snygg i dem när de egentligen kräver 20 kilo mer.

 3. Jo, jag är ju också av den frusna sorten så egentligen borde jag behålla dunet på till midsommar. Förresten finns det en regel som mamma klamrade sig fast vid. Aldrig barfota innan midsommar. Men det var lite längre norrut. Hur låter förhållningsreglerna i Västernorrland?

 4. mariaprytz

  I Härjedalen har jag för mig att vi körde ”ingen cykling innan 1 maj”. Barfota var man väl i princip aldrig på grund av alla mygg och myror 🙂

 5. .. vi lärde oss att man skulle svettas in sommaren och frysa in vintern. Och att man inte fick ta fram cykeln före första maj gällde i jämtland också.
  Så… dunjackan och apostlahästarna gäller en månad till.
  Minst

 6. Fast om man lovar att cykla vähäldigt försiktigt i kurvorna på rullgruset *rys!* så kan man få ta ut cykeln igår. Det sa jag till mig och det gick bra. Fast inget lyse så jag fick gå hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s