Underbara fantasivärld?

Standard

Bildgooglat och hämtat från caketodays.com, där man hittar 32 olika kategorier av "cake". Kommer osökt att tänka på hur många olika ord för "sand" som beduinerna har och varianterna av "snö" som eskimåerna har. OBS, fördom...har inte kollat.

Fantastiska bilder. Ljuvliga bakverk. Inspirerande miljöer. Kläderna är genomtänkta och kroppen snygg. Hela paketet på plats. Jag lovar att halvårsbebisen redan pratar, går och hackar tomater till salsan.

Jag får huvudvärk.

En sån människa har antingen superkrafter eller står i startblocken för att springa rätt in i väggen. Har UnderbaraClara verkligen rimliga krav på sig själv? Hon är 24 år. Finns det nåt kvar att göra efter sin 25-årsdag?

Hennes blogg är galet omtyckt. Och hon är upphöjd till förebild.

Jag får ont i magen.

Vad händer med de som försöker hålla hennes tempo? Vad händer med unga flickors självförtroende när de inte lyckas? Kan vi inte enas om att det är vackrare att vara en helt vanlig människa, med tvätthögar på golvet i vardagsrummet, med ungar som är en knapptryckning bort från att hamna på blocket och ett jobb som bara är roligt någon gång ibland?

Livet är inte som en cupcake, utan mer som en vidbränd pannbiff. Skrapar man bort den stenhårda ytan så kan man hitta nåt som liknar mat och som faktiskt är mättande om man bara är tillräckligt desperat och hungrig.

På det temat vill jag rekommendera tre andra bloggar som jag bara älskar för att de sätter kraven på en RIMLIG nivå. Visar en realistisk bild av livet. Gilla.

Ketchupmamman

Josephine Bornebusch

Hej Sonja

Annonser

7 reaktioner på ”Underbara fantasivärld?

 1. Japp, håller med dig! Jag har tvätthögar lite varstans och ett knövligt bälte av intorkad mat på kanterna av matbordet och så får det helt enkelt vara!

 2. Jämpa

  O ja, Nu säger Lina (mat och barn) att jag alltid har städat, ALLTID. Nä hon, är alldeles för sällan hos mig. Så Visst är det så. Är det möjligt att hinna allt och lite till, och fortfarande vara glad snygg och social? Tveksamt. Men det klart, när denna bloggerska inte är på topp, då skriver hon väl nåt annat så det inte märks kanske, vad vet jag, men så måste det va, för mänklig må ju mannskan vara:) Å Jessica, skriv en bok!

 3. Ja! Tvätthögar i källartrappan! Sorgfälligt nedputtade runt hörnet om någon planerad gäst är på ingång uppåt. Och sen dammråttskenneln bortföst med handen i trappan upp.

  Nyss fick jag beröm för mitt kaosiga hem. Det är skönt.

 4. Puss på er, ni alldeles fantastiskt vanliga människor!

  Hemma hos mig händer inte mycket på mys och inredningsfronten. Jag lägger mina resurser på mig och dottern. Alltså det som blir över efter att jag jobbat en hel dag.

  Trädgård har jag ingen så jag behöver inte hålla reda på ståtliga saker som växer. Och karl har jag heller ingen, så jag behöver inte hålla reda på ståtliga saker som…(osv).

 5. Haha, du är rolig! (din kommentar här ovan…)
  Och jag håller med dig, även om jag gillar hennes blogg och har följt den länge. Jag blir inte så stressad av den, mer inspirerad faktiskt. Men jag ska spana in dina bloggtips, för jag håller med – man vill läsa något som känns mer realistiskt och verkligt också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s