Personlighet

Sida

Hur ser en personlighet ut? Har den exakt samma form som din kropp? Med otålighet, fnitter, skadeglädje, impulsivitet och humor i ena handen fem fingrar. Med kamplust nerstoppat i ett ben. Och kanske sårbarhet i ena axeln.

Eller ryms personligheten i en figur som Barbapappa? En kropp som ändrar form och funktion efter behov? Situationsanpassad personlighet.

Kan vi kanske välja vilka komponenter som ska bygga vår personlighet? Då tar jag två röda av den, ett dussin sådana och femton av de stora blå.

Jag har inte svaret på den här frågan, men jag trampar gärna runt på denna jorden med min blogg som (bristfällig) karta för att hitta ett svar. För ska vi prata om personlighet så har jag också en, naturligtvis, så gåtan kanske jag bäst löser i mitt eget huvud.

Annonser

2 reaktioner på ”Personlighet

 1. Joakim Hammarström

  Jessica, du är inte dum du. Måste säga att det inte fanns några sådana sidor man såg när vi gick skola. Men det kanske inte var det man sökte eller tittade efter. Du verkra ha mer humor än vad man kunde se då, men det kanske inte var det man tittade efter som 14 åring.

  Har tänkt många gånger på vägen man vandrat i livet som format oss till de vi är, och hur stor betydelse alla runt oss har haft. För om varken du eller mina föräldrar eller någon anna man mött längst vägen, satt upp nya vägpinnar så hade man nog säkert inte fått den personlighet man har.

  Vi hjälps alla åt att forma varandra, så i slutändan så bygger vi varandra utan att vi tänker så mycket på det. Ibland kanske man skall tänka mer på det, än vad man gjorde när man var 7, 10, 16 år.

  Tror att vi alla har hjälpts åt för både gott och ont. Var vi mer eftertänksamm så kanske vi dragit fler till det bättre, och då kanske levt i en bättre värld. Men då skulle kanske inte den heller varit perfekt. Gåtan blir nog olöst? Sköt om dig!

 2. Ja, visst är det konstigt hur det blir. Egentligen är det en gåta hur man lyckas få in nåt överhuvudtaget i huvudet när man gick högstadiet. Man hade full sjå att hålla kontroll på sina egna kroppsdelar/tankar/kläder. Det fanns inte utrymme att ta in någon (något) annat.

  Om jag inte kunde roa dig då, så är det kul att jag kan göra det nu istället. Nu när jag liksom fått ordning på allt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s